Primena kvalitetnih preparata u ishrani paprike

Paprika je uz paradajz i krastavac jedna od zastupljenijih biljaka na jugu Srbije. Naročito je po njoj poznat leskovački kraj. S toga smo u selu Bogojevce, nadomak Leskovca u ishranu paprike uvrstili i neke naše preparate.

Boramin Ca – U pitanju je preparat na bazi kalcijuma (CaO) i bora (B) sa fiziološki aktivnim L-α-amino kiselinama. Kod paprike je jako bitno koristiti ga kako ne bi doslo do vršnog truljenja ploda što je uzrok nedostatka kalcijuma. Ovaj preparat takođe povećava toleranciju na bolesti i stresne uslove, a preporučena doza bi bila 3 – 5 l/ha.

Turboroot WG – Pospešuje razvoj prirodnog korena i korenovih dlačica tokom početnih faza, ima odličan antistres efekat u nepovoljnim klimatskim situacijama, kao i stimulativni efekat rasta tokom početnih faza i kritičnih perioda useva (presađivanje, mlade biljke u aktivnoj fazi rasta, zrenje, itd.). Preporučujemo 1kg na 1000m creva ”kap po kap”.

Nutricomplex 15:5:30 – Ovo djurbivo proizvedeno je od visokokvalitetnih sirovina i obogaćeno heliranim mikroelementima sa kiselom ph i niskom ec vrednošću. Jako se dobro rastvara u vodi i premenjuje se fertigacijom 5kg/ha po primeni.